Novoměstský kurýr - Nové Město nad Metují - Nová výstavba
                                                                              
NÁVRAT DO AKTUALIT

V Klosově ulici se dělá nová vozovka, v Sadové ulici pokračuje výstavba.
Vloženo 7.5.2010


U hotelu Metuj začíná Klosova ulice a končí u sokolovny.
V květnu začala její rekonstrukce. Má být hotova do konce května, takže to snad obyvatelé a hosté hotelu nějak přežijí.












Sadová ulice odbočuje z ulice Československé armády směrem doleva asi 200m nad koncem bývalých kasáren. Propojuje ulici ČSA s ulicí Družební. Prostor pod Sadovou ulicí byl nazván "Březinky".
V dolní části Březinek staví Fato bytové domy, v horní části budou rodinné domky. A výstavba prvních dvou už právě začala.
Zde je několik fotek:




Toto jsou pohledy do Sadové ulice od ulice Družební.




Pozemek mezi ořechem na obrázku a začínající výstavbou v pozadí vlastní ing. Renata Nývltová (viz katastr), copak asi tam bude budovat? Mě by se líbila nějaká kvalitní hospoda se stolem pro "štamgasty"(?). Měl bych to blízko.


Toto je pohled do slepé ulice pod ulicí Sadovou, která pokud vím nemá název.
Směrem na sever od této slepé ulice pokračuje ulice Vrchovinská.
Tvorba slepých ulic je z nějakého důvodu v současné výstavbě (Kaštánky, Březinky) populární. Pokud ze současně stavěného rodinného domku na konci této slepé ulice bude chtít obyvatel zajet na př. do prodejny "Na Františku", tak bude muset objet celý blok i když pěšky je to cca 300 m. Podobně z Kaštánek, pokud chtějí obyvatelé jet do nákupních center Penny nabo Albert, tak také musí objet celý blok. Dokonce z konce Vrchovinské ulice, kde dříve byla stezka kolem zařízení "Nona", pokud chce jít někdo pěšky, musí obejít rovněž celý komplex (nemocnice, Nona) a prodloužit si tak cestu o řadu stovek metrů. Nebylo by lepší respektovat starou dobrou skutečnost, že tam kde si lidi vyšlapou cestu, tam je nejlepší udělat chodník? Ten chodník by se vedle Nony určitě vešel.
Pokud ovšem spokojenost lidí považujeme za důležitou.
Nebo snad to nikomu z místních nevadí?


Pohled ze spodu na novou výstavbu rodinných domků.




A tady jsme na začátku ulice Sadové, t.j. v místě kde odbočuje z ulice ČSA.
I tady v loňském roce začala výstavba rodinného domku.




Toto je pohled do Sadové ulice od ulice ČSA.


A tady pohled z naší terasy směrem na Březinky, kde je dobře vidět nový bytový dům, jeho první část (viz růžovo-bílý objekt) i začlenění nového rodinného domku na začátku Sadové ulice.

Musím s potěšením konstatovat, že ani jeden z objektů mi nezaclonil průhledový výhled do kraje, kde např dohlédnu na hráz přehrady Rozkoš (a pod.).